Fietsend de omgeving ontdekken

FietsenDe Uitstap is ideaal gelegen om al fietsend de omgeving te ontdekken. De Uitstap wordt namelijk omringd door het prachtige Vecht-en Reestdal, beide adembenemend landschappen. Het Vecht- en Reestdal is schitterend en mysterieus, met natuurlijk de rivieren De Vecht en De Reest dat het landschap bepalen. De wat grotere Vecht (de kleinste van de grote rivieren) en het idyllische riviertje De Reest kronkelen door prachtige landschappen. Fietsen langs deze riviertjes is heerlijk, rustgevend en inspirerend.

Al fietsend prachtige natuurgebieden ontdekken

Het Vecht- en Reestdal is een aaneengesloten prachtig natuurlijk landschap, vol bloemenweiden, heidevelden, bossen en houtwallen. Het landschap is afwisselend en na elke bocht die u fietst, is iets nieuws te ontdekken. De Reest is de natuurlijke provinciegrens van Drenthe en Overijssel, de twee provincies waarin het natuurgebied gelegen is. Tijdens een fietstocht geniet u dus van het beste van beide provincies. Hierbij passeert u landgoederen rond IJshorst en De Wijk, vindt u tussen Oud-Avereest en Rabbinge vele karakteristieke boerderijen en in bosgebied ‘Het Staphorsterbos’ doorkruist u prachtige bossen, waar tevens een zwem- en speelvijver voor gezinnen met kinderen aanwezig is. In het Vechtdal ontdekt u bovendien ook nog eens vele zandverstuivingen, vennetjes en landgoederen. Een fietstocht door de prachtige natuur van beide gebieden zal u dus elke keer weer verbazen en doen genieten!

Fietsen langs karakteristieke boerderijen

Tijdens een fietstocht door de prachtige natuur in de omgeving van De Uitstap zult u vele prachtige boerderijen tegenkomen. Vooral rond Oud Avereest-Rabbinge zijn veel karakteristieke boerderijen te vinden in de esgehuchten die u tijdens uw fietstocht zult passeren. De boerderijen in deze omgeving zijn hét landschappelijke kenmerk en zijn één met de natuur. Bijzonder is ook dat in dit gebied nog veel zandwegen aanwezig zijn die voor de ontsluiting zorgen. U zult hier wat extra moeite moeten doen op uw fiets, maar het ziet er wel prachtig uit.

Fietsen tussen interessante steden en pittoreske dorpjes

Al fietsend in de omgeving van De Uitstap zult u vele pittoreske gehuchten, charmante dorpjes en interessante steden passeren en doorkruizen. Karakteristieke plaatsjes als Staphorst, Dedemsvaart, Giethoorn, Ommen, Dalfsen en Gramsbergen en interessante steden als Meppel, Kampen, Zwolle en Hardenberg  zijn hier namelijk gelegen. Fietsend zijn deze plaatsen prachtig te ontdekken en kunt u van al hun hoogtepunten optimaal genieten.

Fietsen met het Fietsroutenetwerk

In het Vecht- en Reestdal liggen vele kilometers aan fietsroutes. Met het Fietsroutenetwerk zijn al deze fietsroutes perfect te ontdekken. Plan uw fietstocht door vooraf eenvoudig een fietsroute met de kaart, op uw computer of tablet of met de app op uw smartphone uit te zetten of laat u leiden door de routebordjes van het Fietsroutenetwerk. Het is ook mogelijk om vooraf een mooie fietsroute te bepalen en deze route vanaf een startpunt in de buurt van De Uitstap op te pakken.

Bijzonder fietsen

Wilt u het Vecht- en Reestdal op een bijzondere manier ontdekken per fiets? Huur dan een Staphorster Fiets of een mountainbike.

Fietsen door het prachtige Vecht- en Reestdal is al bijzonder op zichzelf, maar een tocht op een Staphorster Fiets het ontdekken van de prachtige natuur misschien nog nét iets specialer voor u. Of huur een mountainbike, want door de vele en dichte bossen die rondom De Uitstap te vinden zijn, behoort een avontuurlijke mountainbiketocht zeker tot de mogelijkheden!

Boeken | Offerte aanvragen