De Roustap wordt de Uitstap

Café-Restaurant De Roustap opent in september 2015 de deuren van haar nieuwe Groepsaccommodatie en Bed & Breakfast onder de naam ‘De Uitstap’. De Uitstap gaat zich richten op zowel groeps- als individuele overnachtingen. Ideaal voor families en vriendengroepen die een actief weekendje weg willen en daarbij van alles willen ondernemen. In samenwerking met Total Outdoor Rheeze en De Vossenburcht in IJhorst worden activiteiten op eigen locatie en in de omgeving aangeboden. Zo ontdekken en beleven gasten op actieve en avontuurlijke wijze de bijzondere cultuur en rijke historie van het authentieke dorp Staphorst en de omgeving van het Reestdal / Vechtdal.

Beleef Staphorst

Eigenaresse Annet van Strik van De Roustap is deze uitdaging aangegaan omdat ze meer uit haar bedrijf én de omgeving wil halen. ‘Steeds meer mensen gaan er een paar dagen tussenuit. ‘Ik kreeg de afgelopen jaren steeds vaker de vraag naar arrangementen in combinatie met overnachten. ‘Daarnaast wordt Staphorst vaak te kort gedaan. Staphorst is veel meer …… We hebben hier nog klederdracht, stipwerk en prachtige boerderijen. We koesteren onze rijke historie, houden tradities in eer en zorgen ervoor dat oude ambachten niet uitsterven. Bovendien liggen we natuurlijk in Het Reestdal nabij het Vechtdal een schitterend en mysterieus stukje natuur’, aldus Van Strik.

Samenwerking met Total Outdoor en De Vossenburcht

Samen met Total Outdoor en De Vossenburcht wordt een totaalconcept van overnachten in combinatie met activiteiten en arrangementen aangeboden. Staphorst en de bijzondere omgeving van het Reestal worden op de kaart gezet.

Het nieuwe initiatief wordt groot aangepakt. Er komt een moderne groepsaccommodatie met 7 slaapkamers voor maximaal 23 personen, het terrein naast het huidige café-restaurant wordt speciaal ingericht voor quad rijden en boerengames. Het zal straks mogelijk zijn om nog veel meer activiteiten te ondernemen, waaronder bijvoorbeeld boogschieten en kickbiken. Daarnaast wordt een huifkar wordt omgebouwd tot de Reestdal X-Press en zal camping De Vossenburcht een 30-tal oma-fietsen aanschaffen die worden voorzien van Staphorster fietsaccessoires. Om de groepsaccommodatie te realiseren, zal het Café-Restaurant een andere weg inslaan en geheel worden verbouwd. In het Cafe gedeelte zal nog met enige regelmaat wat georganiseerd worden en de andere ruimte binnen het bedrijf krijgt een metamorfose en blijft in gebruik als feestzaal ‘De Afstap’ . Daarnaast is er nog de cateringservice en evenementenorganisatie die uit gebreid wordt en verder gaat onder de naam ‘De Roustap’.

Gasten kunnen vanaf september 2015 een compleet actief, avontuurlijk maar eigentijds verblijf op maat boeken bij De Uitstap en Staphorst en de omgeving van het Reestal Vechtdal gaan ontdekken gaan ontdekken. Volg de plannen op www.groepsaccommodatiedeuitstap.nl.